Als nooit tevoren inzicht in klantbehoeften: met grote zekerheid dingen maken (en zeggen) die klanten willen

Van gevoel naar een database met onvervulde klantbehoeften voor de komende 10 jaar

Verhoog je kans op succes uit productinnovaties aanzienlijk

Begin met te weten wat klanten willen, welke behoeften onvervuld zijn en weet daardoor precies wat producten moeten doen.

Een oneerlijk strategisch voordeel: een database met alle klantbehoeften in de markt

Voed de organisatie met een tijdloze accurate database met klantbehoeften die universeel gebruikt kan worden door iedereen in de organisatie. Marketing, sales, productontwikkeling, etc.

Haal meer uit je huidige producten

Weten welke onvervulde behoeften vervuld kunnen worden door de huidige producten die nog niet vermarkt worden en zo kunnen kapitaliseren op deze kansen.

"Tot 5x meer zekerheid op rendement uit innovaties door de job-to-be-done methode"

High-value markten vinden

Een markt is een groep mensen die hetzelfde gedaan wil krijgen. Deze scherpere definitie van een markt, die niet gebaseerd is op oplossingen, maar op vraag, voorspelt veel nauwkeuriger de potentie van een markt. Met behulp van een unieke marktselectie wordt de meest aantrekkelijke markt bepaald.

Klantbehoeften identificeren

Op basis van de jobs-to-be-done methode worden echte doelen van klanten en behoeften die hierbij ontstaan geïdentificeerd.

Het gat in de markt selecteren

Op basis van een validatie onderzoek wordt in kaart gebracht welke behoeften belangrijk en onvervuld zijn: het gat in de markt. Eventueel worden de meest interessante segmenten nog in kaart gebracht met een clusteranalyse.

Het formuleren van een winnende productontwikkeling strategie

Op basis van de inzichten is het vrij gemakkelijk om een winnende productontwikkeling strategie te formuleren. Wordt het een differentiatie, dominante, discrete of disruptieve strategie?

Inzicht in alle klantbehoeften voor de komende 10 jaar

Doordat de methode focust op wat de (onvervulde) doelen en behoeftes van de klanten, en niet wie de huidige klanten zijn, zijn we in staat om alle klantbehoeften in kaart te brengen voor een lange termijn. Een goudmijn om met productontwikkeling op voorsprong te blijven. Alle behoeften zijn zo geformuleerd dat ze overal in de organisatie gebruikt kunnen worden en vrij zijn van interpretatie. Voor marketing, sales, productontwikkeling en meer.

Marketingberichten die de verkoop een sterke impuls geven

Precies weten waarom klanten producten kopen en waarom ook niet en daardoor effectiever de waarde van het product communiceren. Geef de verkoop daarmee een sterke impuls. Want een product waarvan de echte waarde voor de klant slecht van wordt gecommuniceerd, zal een trage adoptie hebben. Voed creatie met cruciale inzichten om marketingcommunicatie uitingen aanzienlijk effectiever te maken.