Wat als je echt alle behoeften van je klanten kent voor de komende 10 jaar? De job-to-be-done methode

Wat als… je de behoeften van je klanten kent tot in het kleinste detail? Je precies weet welke van deze behoeften niet genoeg aandacht hebben gekregen. En dat je deze behoeften zo weet te pakken en formuleren dat iedereen in het bedrijf precies weet en voelt wat ze betekenen. En deze database aan behoeften dan ook nog zeker zo’n 10 jaar relevant blijft? Dat zou  de kans om producten, diensten en services te innoveren radicaal verbeteren toch? Misschien ontwikkel jij software, business modellen of ander producten & diensten en denk je nu: ‘dat is te mooi om waar te zijn!’. 

 

Maar niets is minder waar. De jobs-to-be-done methode wordt al ruim 25 jaar gebruikt door Fortune 500 bedrijven. Wetenschappelijk onderzoek naar het succes hiervan toont aan dat de succesratio van productinnovatie met deze methode een belachelijke hoge 86% is. De kern van de methode is ook niet bedacht door de minste; het is bedacht door de held van Silicon Valley (en vele anderen zoals Steve Jobs en zelfs presidenten), Clayton Christensen. Lees hier meer daarover. 

 

Ben je nieuwsgierig geworden? Of ben je nog een beetje sceptisch? In de onderstaande video neem ik je graag stap voor stap mee in de methode. Voor mij was dit een absolute changemaker. Ik hoop dat het jou ook kan bewegen!  

Download de presentatie uit de video

Ontdek meer...